Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalapop – nytt samarbete ska stärka Borlänge som musikstad

Popmusiken i Dalarna ska få en starkare ställning. Det hoppas kommunledningen i Borlänge. Ett nytt samarbete i länet är på gång – "Dalapop".

Annons

Kulturella och kreativa näringar är ett av de områden som Borlänge kommun prioriterar när det gäller näringslivsutveckling.

Kommunen är initiativtagare till det planerade samarbetsprojektet "Dalapop", där Musik i Dalarna förklarat sig villig att bli huvudman.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har nu sagt ja att under en femårsperiod gå in med sammanlagt drygt 1,5 miljoner kronor i projektet.

Dessutom bidras med personella insatser från näringslivskontoret och kulturenheten motsvarande en halvtidstjänst.

Miss Li – en av Borlänges musikexporter. Nu vill kommunen stärka popmusiken i Borlänge och Dalarna.

Ytterligare kommuner och landstinget är aktuella att ingå i samarbetet, bland annat Falun och Orsa, och en ansökan om pengar skickas även till region Dalarna.

– Vi har jobbat mycket med musikfrågor i Borlänge och Borlänge är en stor musikstad i Dalarna, säger Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

"Dalapop" beskrivs som ett regionalt resurs- och produktionscentrum för populärmusik i syfte att främja populärmusikområdet i Dalarnas län, stärka den regionala musikbranschen och stimulera tillväxt av kulturella och kreativa näringar.

– "Dalapop" ska hjälpa oss att positionera Borlänge och Dalarna som en stark musikregion, menar Jan Bohman.

Mer läsning

Annons