Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för raggarrally

/
  • Rallydags. På lördag körs 14:e Raggarallyt med YCC som arrangörer. Eva Hisved, Findus och Kent Forscner är tre i arrangörsklubben som ordnar rallyt.

Annons

Starten är från Motorgården och sedan går banan över Norr Amsberg, Valsansjöarna, Häradsbygden, Djura, Djurmo, Bäsna, Borlänge och så till målet i Tuna Hästberg dit de första bilarna väntas vid 13-14-tiden. Efter banan finns tio stationer med allmänna frågor plus ytterligare två kontroller med praktiska övningar.

Vid parken i Tuna Hästberg blir det på kvällen mycket dans och musik och detta evenemang är till för alla intresserade. Man behöver inte alls vara gammal eller nybliven raggare.

De tre band som kommer att turas om att spela är Heartbreakers, Roadrunners och Sneaky Pete. Vid musikunderhållningen i Tuna Hästberg brukar det vara 600-700 personer men man hoppas kanske på en fler nu. Rekordet för Raggarrallyt och den efterföljande dansen är för några år sedan då YCC engagerade legenden Eddie Meduza. Då kom över tusen besökare.

- Vi hoppas som sagt på bra väder så att många tar ut sina bilar och luftar dom i vårt traditionella Raggarrally, säger Eva Hisved.

Borlänge YCC har för övrigt namnskyddat varumärket "Raggarrally".

Mer läsning

Annons