Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Circle K i Borlänge inför förskottsbetalning för att motverka smitningar

Circle K:s station på Bygatan i Borlänge blir företagets första station i länet som inför förskottsbetalning när man tankar. Det för att minimera mängden smitningar.

Annons

Cirka 25 procent av Circle K:s stationer i Sverige har förskottsbetalning för tankning.

Snart kan man inte längre betala i butiken efter att man tankat på Circle K på Bygatan i Borlänge. I början av juni införs nämligen förskottsbetalning på stationen.

– Det är en åtgärd för att minimera smitningar som blivit en utmaning. Dessa utmaningar medför en hotfull och otrygg arbetsmiljö och det kan vi som ansvarstagande arbetsgivare inte acceptera. Vi hoppas och tror att våra kunder har förståelse för detta, säger Lisa Vejlo Degerman, kommunikationschef på Circle K.

Läs också: Smitningar för 25 miljoner – ny teknik kan sätta stopp för bensinstölder

Circle K har hittills infört förskottsbetalning på cirka 25 procent av sina 300 fullservicestationer. Stationen i Borlänge blir den första i Dalarna som inför förskottsbetalning.

För Plus-kunder: Viltolyckor med älg ökar – här är de farligaste vägsträckorna län för län

Förskottsbetalningen kommer fungera så att kunderna betala i förskott med sitt kort och sin kod. Har man inte en kod kan man få hjälp av personalen i butiken med betalningen innan tankning.

– Vi försöker göra förändringen till de kunder som inte har kort och kod till kortet så smidig som möjligt. Det handlar egentligen bara om att kunden vänder på sin besöksrunda och börjar i butiken istället för att börja vid pumpen, säger Lisa Vejlo Degerman.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons