Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centrumborna stannar hemma under festivalen

/
  • På området men ändå inte. Nedanför familjen Sundins balkong kommer tusentals människor att samlas för att se bland annat Mando Diao och Timbuktu. – Jag tycker att vi borde få gratis festivalpass, men de drar stängslet så att porten hamnar utanför området, berättar Anette Sundin.
  • Balkongen ovanför scenen. Familjen Sundin bor på Stationsgatan, mitt emot Nordea-banken. Anette Sundin skulle egentligen vilja flytta under festivalen, men de tackar ändå nej till Peace & Love-ledningens erbjudande.

Annons

Allteftersom festivalen blir större växer även festivalområdet. Den karta som tidningen tidigare har publicerat vittnar om större utrymmen och fler scener.

Personer boende i anslutning till området har under tidigare år klagat över det oväsen som festivalen innebär. Det har då erbjudits inkvartering på Buskåkers gästgiveri, där fem sällskap valde att bo i fjol.

Peace and Love gick tidigare i år ut i tidningarna och bad de som önskar boende på annan plats att kontakta ledningen i god tid.

- Vi har fått in ett litet antal som vi inkvarterar på Regementet i Falun, berättade Henrik Sundin, marknadsförings- och pressansvarig, på onsdagen.

Det rörde sig om fem personer och de skulle få bo på ett vandrarhem på Regementet, givetvis på Peace & Loves bekostnad. Anledning till denna placering var att tidigare års alternativ redan var fullbokade.

Igår eftermiddag var läget dock förändrat. Den ensamma kvinna som tidigare anmält sitt intresse hade ej hört av sig mer. Och den familj som sedan två år tillbaka bor på Stationsgatan, och drabbas hårt av bullret, hade bestämt sig för att trots allt stanna kvar.

- Vi ville flytta, men barnen övertalade oss att stanna, berättar Anette Sundin som i fjol valde att bo på Buskåkers gästgiveri med sin familj.

Mer läsning

Annons