Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygget är i full gång

/
  • Hemligthållande. Produktionsbolaget vill inte kommentera renoveringen av huset i Borlänge och familjen får inte uttala sig.  Foto: Johan Larsson
  • Renoveras. Allt gammalt är utrivet och målarna hade igår börjat spacklat väggarna i köket och vardagsrummet.  Foto: Johan Larsson

Annons

På söndagsmorgonen började renoveringen av Borlängehuset som ska vara med i den nya säsongen av Bygglov. När tv-teamet och de ansvariga anländer till bygget avvisas tidningen från platsen. Produktionsbolaget har inför den här säsongen valt att inte prata med pressen.

- Det hjälper inte så himla mycket, snarare tvärtom. Det kan trassla till det lite grann, säger Michaela Bier, projektledare för Bygglov, som inte vill säga något mer.

Att Falukuriren förra veckan fick besöka bygget i Enviken var inte planerat från produktionsbolaget.

På fyra dagar ska hantverkare och inredningsteam göra om ett kök och vardagsrum hos borlängefamiljen och på onsdag ska allt vara klart. Och mycket tid går åt till att filma.

- Man får jobba en halvtimme och stå ute i trekvart för att de ska filma allt, säger en av hantverkarna.

I våras ansökte borlängefamiljen om att få vara med i programmet och allt började med en tidningsannons.

- Vi såg en annons i tidningen, annars hade man aldrig reagerat på det, säger Ulf Nahlén.

Sedan gjorde hans sambo ett fotokollage med roliga meningar runt omkring och skickade in det till programmet.

På söndagen hjälpte familjen till med att riva ut det gamla, som numer ligger utanför ett av fönstret på gården. Under de två sista dagarna kommer familjen inte alls att få vistas vid huset för att inte kunna se hur slutresultatet blir förrän allt är klart.

Säsongspremiären för Bygglov blir under våren med start vecka två. Vilken dag Borlängeavsnittet visas är inte bestämt för det kan ändras under tiden och det är heller inte säkert att programmen visas i samma ordning som de spelas in.

Mer läsning

Annons