Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggelever i Borlänge prisades

Eleverna Frida Jakobsson och Vilhelm Fredriksson som går sista året på bygg- och anläggningsprogrammet vid Hushagsgymnasiet i Borlänge har vunnit Bygmastipendiet. Det är första gången stipendiet delas ut i Dalarna.

Annons
Vilhelm Fredriksson och Frida Jakobsson fick ta emot stipendiet. Foto: Patrik LIndström

Bygmastipendet är ett initiativ från företaget Bygma, och syftar till att uppmuntra fler att välja byggbranschen och bidra till en större yrkesstolthet. I år delas stipendiet ut för femte gången, och för första gången får två elever från en skola i Dalarna ta emot priset.

Det handlar om Frida Jakobsson och Vilhelm Fredriksson på Hushagsgymnasiet som får stipendiet för de yrkesskickligheter och det driv de visat under utbildningen. De prisas nu med en exklusiv verktygslåda och 5 000 kronor var.

– Med stipendiet vill vi lyfta fram unga förebilder i skolans värld och inspirera fler ungdomar till att satsa på en utbildning inom bygg. Det känns oerhört roligt att vi hittat två så värdiga stipendiater i Frida Jakobsson och Vilhelm Fredriksson när vi nu delar ut priset i Dalarna och Borlänge för första gången, kommenterar Urban Johansson, vd för Bygma i Sverige, i ett pressmeddelande.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons