Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bowlande pensionärer hade höstavslutning

PRO Mjälga-Östermalms bowlinggäng har haft höstavslutning i sina lokaler på Sveagatan i Borlänge.

Annons

Det var 24 bowlare som fick ett rejält julbord, måltidsdryck, kaffe och kaka till självkostnadspris. Julbordet innehöll allt som tillhör ett julbord. Ingenting saknades. Julbordet hade tillagats av Ingegerd R och Ulla K. Man åt, drack och hade det riktigt trevligt. Ove Engvall och Laila Söderlund berättade roliga historier.

Därpå hade de en frågesport om bilmärken, som Anders Jobs levererat. Frågorna var svåra och ingen hade svarat alla rätt. Fem priser lottades därför ut bland deltagarna. Ulla Karlsson, Ingegerd Runesson och Ragnar Scherling hade tillverkat alster som blev priser i ett lotteri. Anders Jobs framförde gängets tack till Ulla, Ingegerd och Ragnar för dras bidrag till lotteriet. Efter lotteriets slut hölls auktion på kvarvarande alster.

Ingegerd tackade Ove Engvall med en gåva från gänget för sitt arbete. Hon betonade att utan Ove skulle det inte bli någon bowling. Ove tackade för gåvan och diskuterade om de skulle ha utbyte med någon annan PRO-förening. Under året har man haft utbyte med Hedemora och förslaget blev att Ove skulle undersöka möjligheten om ett nytt utbyte.

Han tillade att man har åtta banor att spela på och på varje bana kan man spela tre-fyra spelare. De senaste gångerna har man haft omkring 20 deltagare, därför kan man ta in flera spelare. Eventuella nya spelare behöver inte var rädda för att träffa på proffs, här spelar man bara för nöjes skull.

Avslutningen hade arrangerats av ledaren Ove Engvall och till sin hjälp hade han haft Ulla Karlsson, Ingegerd Runesson, Lotta Jansson och Vivi Anne Tiger, som svarat för köket.

Anders Jobs

Margareta Jönsson, PRO Mjälga-Östermalm, visar hur en strike ska slås i en av matcherna mot Hedemoragänget. Foto: Anders Jobs.

Mer läsning

Annons