Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlängekvinna centerordförande

/
  • Efterträdare. - Man ska nog vara lite halvtokig om man ska lyckas i det här arbetet. Det underlättar, säger Bertil Daniels till sin efterträdare Lena Reyier-Ingman.

Annons

- Ett jättespännande uppdrag. Centern har en helt annan plattform nu när vi har regeringsmakten. Det är ett intressant läge, säger Lena Reyier-Ingman.

Bertil Daniels, tidigare under många år kommunalråd i Leksand, avgår som ordförande för Dalacentern. Han lämnar uppdraget vid stämman på Fornby folkhögskola den 24 mars.

- Jag tycker jag har gjort det jag kan på den här nivån. Jag kommer inte sluta med samhällsuppdrag men det kommer inte att vara på den här nivån. Nu vill jag göra det som Lena är bra på, att ta hand om kroppen, säger han.

Valberedningen har diskuterat vem som ska efterträda Daniels. Förslaget är Lena Reyier-Ingman, Koppslahyttan. Hon sitter redan idag i distriktsstyrelsen, som ledamot för centerkvinnorna, där hon är ordförande.

Om Lena Reyier-Ingman väljs nästa lördag får även centerkvinnorna i Dalarna en ny ordförande, då hon lämnar den posten. Nuvarande vice ordförande Kristina Bröms, Mora, axlar då den rollen. Reyier-Ingman stannar dock som andre vice förbundsordförande för centerkvinnorna i Sverige.

Mer läsning

Annons