Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlängeklubbar kraftsamlar – redo att ta över Dalkurds ungdomar: "Utarbetat en strategi"

Artikel 27 av 32
Dalkurds flytt
Visa alla artiklar

I och med Dalkurds eventuella flytt till Uppsala så kraftsamlar nu Borlänges övriga föreningar för att ta hand om klubbens ungdomar.
Nu står IK Brage, tillsammans med fem andra Borlängeklubbar redo att ta hand om spelarna. Det skriver klubben i ett pressmeddelande.
– I snart 100 år har IK Brage tagit ansvar för fotbollsspelande ungdomar och barn i Borlänge, och det tänker vi att fortsätta göra i 100 år till, säger Brages akademichef, Andreas Wallin.

Annons

På torsdagen kunde vi avslöja att Forssa BK har fått en förfrågan från Dalkurd att ta över klubbens ungdomsverksamhet, om den planerade flytten väl blir av.

På fredagsförmiddagen skickade även IK Brage ut ett pressmeddelande, där man skriver att man är beredda att ta hand om spelare från Dalkurds akademi, tillsammans med fem andra föreningar.

Läs även: ► Ikväll avgörs Dalkurds framtid – Sporten sänder live efter klubbens extra årsmöte

"I januari 2018 flyttar Dalkurd sin A-verksamhet till Uppsala och avslutar därmed sin akademi i Borlänge. Många spelare kommer då att stå utan spelmiljö, något som IK Brage nu står rustade att hantera – tillsammans med sina samarbetsföreningar i Borlänge", skriver man i pressmeddelandet.

– I snart 100 år har IK Brage tagit ansvar för fotbollsspelande ungdomar och barn i Borlänge, och det tänker vi att fortsätta göra i 100 år till. Vi har tillsammans med våra samarbetsföreningar utarbetat en strategi för hur vi kan ta hand om de fotbollsspelare som vill fortsätta spela på olika nivåer i Borlänge, säger IK Brages akademichef, Andreas Wallin i pressmeddelandet.

Klubbarna som det rör sig om förutom Brage är, enligt pressmeddelandet, Kvarnsvedens IK, Bullermyrens IK, Forssa BK, IF Tunabro och Islingby IK och den gemensamma strategin ska ha utformats under de senaste veckorna.

Dessutom för Brage en dialog med klubbar utanför Borlänge kommun, för att stötta spelare som idag spelar i Borlänge, men bor på annan ort.

På fredagskvällen håller Dalkurd ett extrainsatt årsmöte, där klubbens medlemmar ska rösta om den stadgeändring som krävs för att flytten till Uppsala ska gå igenom.

LÄS ÄVEN:

Persson efter beslutet att lämna Brage: "Det blir ju jävligt känslosamt"

Nu ska Dalkurds framtid avgöras: "Vet var jag står"

Forssa BK kan ta över Dalkurds ungdomar – "Mycket måste diskuteras"

Här lämnar Dalkurd Domnarvsvallen – för gott? "Känns väldigt vemodigt"

Brage bekräftar intresse för jättetalangen: "Har stor potential"

Alla artiklar i
Dalkurds flytt
Annons