Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlängebo åtalas för att ha framställt narkotika – ska ha förvarat två kilo cannabis hemma

I mannens bostad ska polisen ha hittat över två kilo narkotika, samt utrustning som kan ha använts för att framställa narkotikan.
Nu åtalas en man från Borlänge kommun misstänkt för narkotikabrott. Han erkänner innehavet men förnekar att han skulle ha framställt narkotikan.

Annons
I mannens bostad ska polisen ha hittat över två kilo narkotika, samt utrustning som kan ha använts för att framställa narkotikan. Nu åtalas mannen, som bor i Borlänge kommun, misstänkt för narkotikabrott. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

40 år sedan premiären av Trafikmagasinet – firas med minnesprogram: "Har blivit retro"

Fikaguide: Här är samtliga kaféer i Dalarna som är med i White Guide – och resten av Sverige

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 25-årsåldern och bosatt i Borlänge kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för narkotikabrott.

Enligt åtalet ska mannen, fram till den 4 februari i år, ha framställt och förvarat narkotika i sin bostad i Borlänge kommun. Det ska ha handlat om 2 049 gram cannabis samt 3,77 gram THC, som är narkotikaklassat. Åklagaren anser att narkotikan var tänkt att säljas vidare.

Från mannen bostad ska polisen, i samband med en husrannsakan, ha beslagtagit narkotikan, en digitalvåg, sekatörer, torkställningar, belysningsarmaturer, en värmefläkt och en grinder (som är en slags kvarn som man kan mala narkotika i). Åklagaren anser att utrustningen som beslagtagits har använts för att framställa och förvara narkotikan,

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen samt med en polis, om dennes iakttagelser i samband med husrannsakan, samt fotografier, beslagsprotokoll och analysresultat som, enligt åklagaren, styrker att mannen begått brottet.

Den åtalade mannen erkänner innehavet av narkotikan, men förnekar att han skulle ha framställt narkotikan.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons