Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Båtarna lockade mer är dans runt stången

/
  • Lagt an. Christoffer Christiansen, Douglas Bröms, Monika Eriksson, Markus, Hagman, Anna-Karin Holström, Janne Holström och Rolf Eriksson la an ett par timmar innan ångbåtsparaden började.
  • Dans på däck. Det är inte bara runt midsommarstången som det dansades i Torsång utan även på båtdäcket.
  • Puttrade fram. Ett gäng ungdomar puttrade runt på älven och festade tillsammans.
  • Många väntat på. Efter ångbåtarna kom det som många väntat på, roddbåtarna med kyrkbåten i spetsen.
  • Inledde paraden. Ångbåten
  • Fullt efter strandkanterna. Många båtar hade lagt an efter strandkanten i Lillälven. Efter kyrkbåten kom sex mindre roddbåtar med saker till midsommastången.

Annons

Efter strandkanterna i Lillälven är det tjockt med båtar som har lagt an. Många av fritidsbåtarna guppar fortfarande runt på vågorna i älven och kan bara hoppas på att få en plats om de skulle vilja lägga an. Monika Eriksson, Anna-Karin Holström och deras män Rolf Eriksson och Janne Holström hade tur när de fick sin plats för två timmar sedan.

- Det var alldeles fullt, det här var den enda platsen som fanns kvar, säger Monika Eriksson.

Och det är just för båtarna som många har kommit till Torsång för att fira midsommar. Fast kanske inte riktigt för fritidsbåtarna. Många väntar nämligen på ångbåtsparaden.

Först ut i paraden är ett antal ståtliga ångbåtar som är tvugna att fälla ner skrotstenen för att ta sig under vägbron. Under bron passar de även på att tuta för att få större resonans. På de första ångbåtarna bjuds det på dans och spelande på stråkar men på de mindre är det mycket stillsammare. Efter ett tag kommer kvällens höjdpunkt som till och med får folk att lägga på luren.

- Nu har jag inte tid med dig mer för nu kommer kyrkbåten, hörs från en man med stockholmsdialekt innan han stoppar undan mobilen och höjer kameran.

Sakta glider roddbåten fram över vattnet med de långa träårorna rakt upp i luften. Med på båten sitter folk som spelar på stråkinstrument. Samtidigt som årorna fälls ner igen försvinner båten bort. Efter kyrkbåten kommer sex mindre roddbåtar som har med saker till midsommarstången som ska resas vid hembygdsgården, vilket en del inte var särskillt intresserade av.

- Nej, det får räcka med båtarna. Vi ska åka hem och äta middag. Det blir räkor och oxrulader med vitlökssmör, säger Gunilla Ericsson.

- Så där, då kan vi nästan gå då, säger en man till sin familj och börjar gå bortåt som så många andra.

Mer läsning

Annons