Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bassängreparationer inledda

/
  • Dysa. Man misstänker att problemen kan ha orsakats av ett stopp i en sådan här bottendysa.
  • Öppnar snart. – Vi beräknar att kunna öppna bassängen om två veckor, meddelar Anette Nohrén, verksamhetsansvarig vid Medley i Maserhallen.
  • Reparation pågår. 25-metersbassängens grunda del har nu tömts på vatten och reparationsarbetena påbörjades direkt på måndagsmorgonen. Om två veckor räknar man med att kunna ta bassängen i bruk igen.
  • Fick problem. Peter Larsson i Borlänge simsällskap har de senaste dagarna fått jaga alternativa tränings- och tävlingsbassänger. - Den kommande helgens tävlingar flyttas till Ludvika, meddelar han.

Annons

Det var i fredags som det upptäcktes att en del av bottenplattorna i 25-metersbassängen hade rest sig. Detta bara sex månader efter att den nyrenoverade bassängen togs i bruk.

Snabbt togs beslut om att tömma den grunda delen av bassängen på vatten och på måndagsmorgonen knackades kaklet bort på ett cirka en kvadratmeter stort område. Därefter sattes en torkhuv över området för att torka betongen och förbereda för den nya plattsättningen.

I dagsläget vet man inte den exakta orsaken till varför bottenkaklet reste sig. Det hela skedde dock runt en s k dysa som pumpar ut vatten i bassängen och man misstänker att dysan blivit igensatt och att vattnet därför tryckts ut åt sidorna och sprängt loss plattorna.

På den torrlagda bassängbottnen ligger nu någon form av skräp som man misstänker är det som stoppade flödet i dysan. Materialet kan härröra från den invändiga epoxigjutning man gjorde invändigt i rören i samband med renoveringen.

- Vi har skickat in materialet till analys så vi får klara besked om saken. Om så är fallet är det hela en bygg-garantifråga, säger Anette Nohrén, verksamhetsansvarig vid Aqua Nova.

- Vi räknar i alla fall med att kunna öppna bassängen igen den 28 maj, tillägger hon.

För Borlänge simsällskap innebär det hela dock problem. Först och främst har man tvingats flytta helgens simtävlingar till Ludvika och dessutom måste man nu jaga alternativa träningsbassänger.

- Vi har kontaktat såväl Falun som Säter för att höra om vi kan få träna i deras bassänger, säger Peter Larsson i simklubben.

Mer läsning

Annons