Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Baden vände till vinst

/
  •  Foto: Johan Larsson
  • Mariann Nordlöf och Ulla- Karin Solum, Maserhallen AB, har anledning att vara glada. Både Maserhallen med Aqua Nova och Tunets bad går så bra att verksamheten under året kommer att ge ett beräknat överskott på en halv miljon kronor.  Foto: Johan Larsson
  • Faximile från 26 feb 08

Annons

- Vi är naturligtvis jätteglada och stolta, säger vd:n Ulla-Karin Solum och styrelseordföranden Mariann Nordlöf som tillsammans med personalen lyckats vända en nedåtgående trend.

Året började allt annat än bra. Strax efter nyår stängde den stränga kylan Aqua Nova i fem dagar. Det var ett värmeaggregat som hade fryst sönder.

- Vi tappade oerhört många besökare då. Dagarna innan skolan börjar är ju normalt våra höjdardagar. Jag beräknar att vi gick back med 300 000-500 000 kronor i förlorade intäkter och kostnader på grund av skadan, säger Ulla-Karin Solum och fortsätter:

- Men det är ju desto roligare att vi inte bara lyckats ta igen det vi förlorade utan att vi också får ett överskott på en halv miljon kronor.

Den främsta förklaringen till resultatet är att båda baden har besökare i sällan skådad omfattning. Maserhallen har till exempel 3 000 fler besökare i år och i Tunet är det full fart alla dagar i veckan från tidig morgon till kväll. Enbart vattengymnastiken där i egen regi samlar 150 deltagare. Måndag till onsdag är det föreningar som huserar i badet och resterande dagar i veckan är det öppet för allmänheten.

Mariann Nordlöf pekar på det arbete Ulla-Karin Solum och den övriga personalen lagt ner som ytterligare förklaring till det fina resultatet.

- De är väldigt serviceinriktade och det betyder mycket för stämningen i båda baden, säger hon.

Ulla-Karin berömmer också hon sina medarbetare.

- Det är en otroligt bra arbetsgrupp där alla är oerhört medvetna om hur kunderna ska bemötas.

Ytterligare en orsak bakom det historiskt fina resultatet är att "grejerna" har hållit.

- Ja, det krävs spetskompetens för att sköta ett badhus med de speciella förutsättningar som gäller och nu har allt fungerat bra en längre tid, säger Ulla-Karin Solum.

Hon berättar att man kommit till rätta med fuktproblemen i Tunet och att alla legionellaprov ända sedan i våras visat noll. Redan nu är det bestämt att Tunet håller öppet nästa sommar.

Längre öppettider en ökning av badpriserna i Maserhallen (1 januari) och i Tunet (1 juli) med 10-15 procent respektive 15 procent, har också medverkat till resultatet.

Mer läsning

Annons