Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aula maxfylld när det bjuds på dans: "Detta är det roligaste på hela terminen"

Balett, show, jazz, street, hip-hop, disco och breakdance. I Borlänge bjöds det på allt i helgen, då KFUM Dansstudio hade terminsavslutning.

Annons

Showen hölls i Hagagymnasiets aula, då det är den enda lokalen som är tillräckligt stor för att rymma all publik. Trots aulans ändå rymliga utrymme var det fullsatt i publiken. Efterfrågan på biljetter verkade vara stor, man får vara ute i tid om man vill gå.

Kerstin Hedberg, verksamhetsansvarig för KFUM dansstudio ger en ledtråd till varför dans är så populärt.

– Det ger så mycket mer än bara dans, det ger de unga tjejerna en gemenskap och stabilitet. Jag tror också att det stärker självkänslan hos dem, alla får vara med. Jag tycker det är viktigt, och vill hjälpa till att ge barnen och ungdomarna en meningsfull fritid.

95 % av alla medlemmar i KFUMs Dansstudio är tjejer, men även några killar i de yngre åldrarna har hittat dit.

Tre av de äldre tjejerna berättade att de dansat hela sina liv. Två av dem läser också dans som gymnasielinje, och skulle gärna vilja försöka satsa på en karriär inom det. De såg framemot kvällens sista show.

– Detta är det roligaste på hela terminen! Det är det här vi har jobbat för, berättar Linnéa Björk.

Dansshowen hålls varje år som avslut på terminen för danseleverna. 50 stycken grupper fördelade över ca 700 elever deltog, och vissa av grupperna höll 2 stycken föreställningar.

Mer läsning

Annons