Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad man ska ha slagit och dödshotat kvinna – misstänks för fyra brott

En man från Borlänge har åtalats misstänkt för fyra brott begångna mot en kvinna. Det handlar om misshandel, olaga hot, olaga tvång och övergrepp i rättssak.
Mannen ska ha slagit kvinnan, hotat henne med kniv och sedan hotat att döda henne om hon polisanmälde honom. Den åtalade mannen förnekar brott.

Annons

En man från Borlänge har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för fyra brott begångna mot en kvinna. Det handlar om misshandel, olaga hot, olaga tvång och övergrepp i rättssak.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Inför sportlovet: Expertens bästa bokningstips och hit vill svenskarna helst åka – ”Stor efterfrågan

Leksands IF ett avslutat kapitel för rekordmannen – som är skeptisk till klubbens framtid: "Är svårt"

Från pokémon till knivar – här är samlarprylarna som är mer värdefulla än du tror

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 35-årsåldern och bosatt i Borlänge kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för misshandel, olaga hot, olaga tvång och övergrepp i rättssak.

Enligt åtalet ska mannen, den 21 mars i fjol, ha misshandlat en kvinna på en plats i Borlänge kommun. Mannen ska ha slagit flera slag mot kvinnans ansikte och kropp samt tagit ett hårt tag om hennes armar och huvud.

Vid samma tillfälle ska mannen ha hotat kvinnan genom att rikta en kniv mot henne, hålla kniven nära hennes kropp och upprepade gånger sagt att han skulle skada och döda kvinnan.

Genom att rikta kniven mot kvinnan ska han även ha tvingat henne att ta av sig sin tröja.

Slutligen ska mannen, med hot om våld, ha angripit kvinnan för att hindra henne från att föra en polisanmälan. Mannen ska ha sagt att han skulle skada eller döda kvinnan om hon polisanmälde honom. Detta ska ha skett i samband med ovan nämnda händelser.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen samt med kvinnan och två vittnen om vad de vet eller har hört om händelserna.. Åklagaren lägger även fram journalanteckningar och fotografier av kvinnans skador vilket, enligt åklagaren, styrker att mannen har begått brotten mot kvinnan.

Den åtalade mannen förnekar brott i samtliga fall.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons