Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad man ska ha haft 1,08 promille alkohol i blodet strax efter bilfärden

En man från Borlänge kommun har åtalats misstänkt för grovt rattfylleri. Han ska ha kört bil i Borlänge trots att han var berusad.
Mannen förnekar brott.

Annons

En man från Borlänge kommun har åtalats misstänkt för grovt rattfylleri. Mannen ska ha blåst positivt i ett alkoholtest i oktober i fjol. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler vägar saltas – trots alla protester: Därför har Trafikverket sänkt gränsen för när en väg ska saltas

Sälj dina prylar och klara fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 30-årsåldern och bosatt i Borlänge kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för grovt rattfylleri.

Enligt åtalet ska mannen, den 6 oktober 2017, ha kört bil på Betesgatan i Borlänge trots att han var berusad. Kort tid efter bilfärden ska mannen ha gjort ett alkoholtest och då haft 0,54 milligram alkohol per liter utandningsluft. Detta motsvarar 1,08 promille alkohol i blodet, vilket är den term som oftast används i dessa sammanhang. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille.

Som bevisning lägger åklagaren fram analysresultatet av alkoholtestet samt förhör med den åtalade mannen samt med en polis som har berättat om sina iakttagelser när mannen stoppades vilket, enligt åklagaren, styrker att det var den åtalade mannen som hade kört bilen och att det inte fanns någon alkohol i bilen när mannen stoppades av polisen.

Den åtalade mannen förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons