Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhållen för stölder

Annons

Vid 18-tiden på onsdagen grep Borlängepolisen en 25-årig man efter att han stulit en plånbok av en annan man som väntade på tåget.

25-åringen hade kommit fram till honom och på engelska bett om en cigarett. Han stod då väldigt nära och hade vid vissa tillfällen kroppskontakt med målsäganden. Samtidigt låtsades han spela fotboll med honom.

När målsäganden strax därefter klev ombord på tåget märkte han att plånboken som han hade haft i innerfickan saknades.

Han sprang då efter mannen som stod i rulltrappan upp till stationshuset. Samtidigt kom en polispatrull, ditkallad för att omhänderta en stökig man på ett tåg, från andra hållet.

Polispatrullen tog upp jakten på mannen som kunde gripas med den stulna plånboken.

Efter föredragning inför åklagaren är 25-åringen anhållen misstänkt för grov stöld. Åklagaren har fram till lördag på sig att bestämma sig för om mannen ska häktas.

25-åringen är även misstänkt för en liknande stöld i Falun den 8 april.

Målsäganden blev även i detta fall ”uppvaktad” av mannen på ett övergångsställe i centrala Falun. Efter mötet kunde han konstatera att plånbok och mobiltelefon var borta.

Ytterligare fyra fall av liknande stölder inträffade i Borlänge den 25 mars.

Målsägarna har vid dessa tillfällen blivit bestulna på bland annat mobiltelefoner, plånböcker och bankkort.

Tillvägagångssättet har även här varit att mannen tagit närkontakt med sina offer vid tillgreppen.

Vid en husrannsakan i mannens bostad i Vikmanshyttan anträffades bland annat mobiltelefoner, glasögonbågar och kläder som misstänks vara stulna.

Den fortsatta utredningen kommer nu att inriktas på samtliga av de anmälda brotten med förhör och eventuella konfrontationer.

Mer läsning

Annons