Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen vill byta BRÅ-ordförande: "En ny politisk ansvarig måste utses"

Fyra allianspolitiker i Borlänge vill byta ut Kenneth Persson (S) som ordförande för Brottsförebyggande Rådet (BRÅ) i Borlänge.
Detta skriver kvartetten i en debattartikel.

Annons
I en debattartikel kritiserar de fyra oppositionspolitikerna Jonas Hillerström (KD), Monica Lundin (L) Agneta Nyvall (M) och Karin Örjes (C) den politiska ledningen i Borlänge. Kvartetten anser bland annat att en ny politisk ansvarig för lokala BRå måste utses, efter att kommunpolisen Erik Gatu har uttryckt att han saknar förtroende för Kenneth Persson (S), som är ordförande för lokala BRÅ.

Mer läsning om ämnet för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Öppet ordkrig mellan polis och Brå-ordförande: "Förtroendet är slut"

Här sliter toppolitikern av sig mikrofonen och flyr intervjun: "Du är en otrevlig typ"

Jan Bohman (S) agerar efter förtroendekrisen – "jag tar ansvar och löser det"

Moderater kräver Kenneth Perssons avgång - Persson svarar: Jag sitter kvar

SÅ KÖPER DU PLUS

"Det är allvarligt när polisen uttalar att de inte har förtroende för den politiska ledningen i vår kommun. En ny politisk ansvarig måste utses."

Det skriver fyra allianspolitiker i Borlänge i en debattartikel, med anledning av de senaste dagarnas rapporter om att Erik Gatu, kommunpolis i Borlänge, uppgett att han saknar förtroende för kommunalrådet Kenneth Persson (S), ordförande i den lokala BRÅ-avdelningen i Borlänge.

Kvartetten som har författat debattartikeln är fyra oppositionspolitiker, nämligen Agneta Nyvall (M), Karin Örjes (C), Monica Lundin (L) och Jonas Hillerström (KD).

I debattartikeln radar kvartetten upp en rad saker som, enligt dem, "tydligt visar vänstermajoritetens bristande förmåga att föra samtal och respektera andras uppfattning".

I en tidigare intervju har Kenneth Persson sagt att han inte tänker avgå som BRÅ-ordförande

– När jag har stöd från mina egna har jag ingen anledning att hoppa av Brottsförebyggande rådet. Sedan finns det lite att jobba på när det gäller relationen med polisen, sade Kenneth Persson.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons