Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alkoholbeslut överklagas till länsrätten

Annons

Olle Vejde, Milsbo, har författat ett överklagande till länsrätten. Han anser att kommunfullmäktige olagligt övertagit socialnämndens uppgift att avgöra ärenden om alkoholtillstånd.

Detta då fullmäktige i förra månaden behandlade ansökan om alkohol på Domnarvsvallen, ett ärende som inte behandlats i socialnämnden. Nämnden är den som i vanliga fall beviljar eller avslår ansökningar om utskänkningstillstånd. Hanteringen kritiserades även från politiskt håll.

Borlängefesten kommer inte att äga rum på Domnarvsvallen, den kan som tidningen tidigare berättat, trots allt arrangeras på Stationsgatan. Men beslutet kan bli av vikt, om det anses vara ett prejudikat, vid eventuella framtida ansökningar om tillstånd på Vallen.

Olle Vejde vill få en juridisk prövning av kommunens agerande:

- Anledningen till överklagandet är inte alkoholserveringen i sig. Jag har pratat med jurister som säger att kommunfullmäktige inte kan göra på det här viset. Jag vet inte om det är så.

- Men jag tycker inte att man ska göra så här. Jag vill ha prövat hur paragraferna ska tolkas.

Olle Vejde vill i överklagandet att länsrätten ogiltigförklarar kommunfullmäktiges beslut om att överta en uppgift, som enligt hans mening tillhör socialnämnden.

Mer läsning

Annons