Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldrestölder kan ha samband med brott i Stockholm

Annons

- Det här är klart intressant. Tillvägagångssättet är lika och signalementet, säger Sven-Åke Petterson, polisens presstalesman i Dalarna.

Enligt TT har polisen i Stockholms län fått in ett 40-tal tips om en notorisk tjuv som specialiserat sig på att lura äldre. Mannen har sökt upp personer på öppna platser och låtsas att han vill växla ett tiokronorsmynt. När de fått fram sin plånbok stjäl han sedlarna och försvinner från platsen.

I Borlänge har det kommit in fem anmälningar de senaste dagarna om samma slags brott. Så sent som i måndags lurade en 81-årig man på 10 000 kronor som han precis varit på banken och hämtat ut.

- Vi ska kontakta Stockholm, men även våra delar så att säga går ut i hela Sverige. VI har ju ett register där vi lägger in uppgifterna, säger Sven-Åke Petters.

Enligt biträdande utredningschef Rune Lindbom i Borlänge har det kommit in tips från allmänheten som är högst intressanta.

- Vi har fått spår som vi ska bearbeta, säger han och bedömer att det är högt troligt att det rör sig om samme person som ligger bakom samtliga fem anmälda stölderna i Dalarna.

Mer läsning

Annons