Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

500 kom till Mellsta för juli-kul

/
  • Lille linslusen. Elva månader unge Birk Axesson tittade hellre på kameran och publiken än på scenen, när han med mormor och storasyster besökte Mellsta i går kväll.  Foto: Johan Larsson
  • Klapp i takt. Sångaren i Ständut Blakk hade kommit med sitt band ända från Östersund, och tycktes trivas på Kul i juli. Tur för honom att publiken trivdes lika bra, och glatt klappade takten.  Foto: Johan Larsson
  • Glada toner i Mellsta. I går kväll var det dags för Kul i juli igen, och hundratals semesterfirare hade sökt sig till Mellsta för att njuta av sommarkvällen tillsammans.  Foto: Johan Larsson

Annons

En man stannar upp på sin promenad ner mot scenen, tar upp en kam ur bröstfickan och speglar sig i ett husvagnsfönster. Några små barn busar runt på dansbanan och på träbänkarna värmer den mer stillasittande publiken varandras kalla händer. Enligt almanackan är det sommar och juli, och ett 500-tal har sökt sig till Mellsta för att vara med och ha kul.

"Du är det finaste jag vet", sjunger Sara Furulind från Fagersta, och en ljuslockig liten Ronja Axelsson tar sig en svängom framför scenen.

Stolta mormor Annelie Sundstedt sitter längst fram och tvååringen hoppar upp i hennes knä.

- Jag är här med barnbarnen idag, de var fascinerade av getterna och hönsen, berättar Annelie, som brukar vara på Kul i juli.

- Det är kul med så mycket folk, det är många man känner igen, säger hon och ler stort.

- Nu kommer "Have you ever seen the rain", men vi hoppas att vi inte får se något sådant idag, säger Sara i mikrofonen.

Hon behöver inte oroa sig. Paraplyerna från förra veckans kuliga kväll är lämnade hemma ikväll.

Efter Sara är det dags för Östersundsbandet Ständut Blakk, som får igång publikens händer med dalatoner från en svängig fiol.

- Det brukar dra mycket folk det här, vare sig det regnar eller inte, säger Örjan Rundström och stampar takten till en melodi från Äppelbo.

Varje torsdag i juli månad kan campare och myssugna besökare njuta av musik, käka grillat och köpa lotter och hantverk. Denna kväll fulländas med dans till Thor-Björns orkester.

Mer läsning

Annons