Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21-årig man häktad för grov misshandel

Annons

Mannen ska ha tagit ett strypgrepp på kvinnan och sparkat henne i ryggen och magen. Kvinnan är gravid och väntar mannens barn.

Den misstänkte mannen förnekar att han misshandlat kvinnan på det sätt som åklagaren påstår att han har gjort. Han erkänner dock att han har utsatt kvinnan för viss misshandel. Mannen uppgav vid häktningsförhandlingen att han och kvinnan hade blivit osams under kvällen och att han efter provokation från kvinnan slog henne med handflatan i ansiktet. De blev sams, med började senare under kvällen att gräla på nytt. Kvinnan försökte då slå mannen med en sladd till en mobilladdare, men han tog den ifrån henne och slog henne med den istället. Han påstår också att kvinnan ska ha slagit henne med stekpanna i sidan.

Vid häktningsförhandlingen bestred mannen åklagarens häktningsyrkande och krävde att han skulle släppas.

Rätten gick dock på åklagarens linje och bedömer att det finns risk för att den misstänkte mannen undanröjer bevis eller försvårar utredningen om han är på fri fot. Dessutom anser rätten att det finns risk för att den misstänkte fortsätter att begå brott om han är på fri fot. Tingsrätten har även belagt mannen med restriktioner, vilket innebär att mannen inte får se på tv, lyssna på radio, läsa tidningar eller tala i telefon.

Åtal ska vara väckt senast den 11 april.

Mer läsning

Annons