Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1000 jobb i Framtidsdalen nytt mål för kommunen

/
  • Hög målsättning. Näringslivschef Tiina Ohlsson ser ljust på Framtidsdalen kommande utveckling. – 2009 ska där finnas mer än 1000 arbetstillfällen, deklarerar hon.

Annons

De senaste åren har Framtidsdalen i Borlänge expanderat kraftigt. För ett halvår sedan fanns där sammanlagt 698 jobb. Samtidigt inledde kommunen en satsning på att locka nyetableringar till Framtidsdalen och det arbetet har redan nu gett önskat resultat. 26 nya företag med totalt 100 anställda har etablerat sig där sedan december 2006.

Något som innebär att man klarat de mål med 700 arbetstillfällen innan 2009 man satte upp för Framtidsdalens utveckling för sju år sedan.

- Det har tickat på bra och idag finns drygt 800 arbetstillfällen där. Vi har helt enkelt kommit dit att vi måste sätta upp nya mål att arbeta mot, säger Tiina Ohlsson som har ställt upp en ganska kaxig målsättning inför framtiden.

- Om två år ska antalet arbeten i Framtidsdalen ha passerat 1000-strecket. Efterfrågan på lokaler i området är mycket hög och vi har redan idag flera prospekt på gång med olika intressenter.

Tanken är att Framtidsdalen ska fortsätta sin fokusering på att samla företag inom tjänstesektorn, t ex teknik, trafik, kommunikation, IT och konsultverksamhet i området. För att nå det målet krävs dock att ytterligare mark tas i anspråk.

Längs Dammgatan finns områden avsedda för nybyggnation och det finns redan nu seriösa spekulanter. Andra aktuella expansionsytor är området mellan Lidl och Borlänge Energi, ett område längs Nygårdsvägen samt området närmast Jaxrondellen.

- Det sistnämnda området är till exempel aktuellt om vårt arbete för att få Polishögskolan till Borlänge lyckas. Vi har ett koncept för detta och det jobbar vi självklart vidare med. Vidare finns där tomtmark vi idag inte kommer åt på grund av att infrastrukturen saknas och dessutom öppnas det nya möjligheter i och med de kommande förändringarna på Norra backa industriområde, säger Tiina Ohlsson som inte tvekar över frågan om Framtidsdalen har framtiden för sig.

- Det har den definitivt. Jag tror vi kommer att se en mycket stark utveckling i området de närmaste åren.

Mer läsning

Annons