Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge Hockey hakar på toppen – avgjorde efter otäcka skadan

Artikel 18 av 33
Kvalserien till Hockeyallsvenskan
Visa alla artiklar

Borlänge tog under onsdagen chansen att haka på i toppen av kvalserien till hockeyallsvenskan.
Det efter en bortaseger mot Huddinge med 3–1.
Dock kostade det då Kasper Lindqvist lämnade matchen på bår.

Annons

MER: Följ kvalet till Hockeyallsvenskan: så var Huddinge–Borlänge minut för minut

Jesper Bärgård med nummer elva jublar efter sitt matchvinnande mål.

Under onsdagen spelades säsongens fjärde möte mellan Huddinge Hockey och Borlänge Hockey. De båda lagen möttes två gånger i hockeyettan-finalen och de hade mötts en gång i kvalserien dessförinnan. De tre tidigare mötena hade en sak gemensamt – nämligen att de slutat med Borlängeseger.

I Björkängshallen under onsdagen inleddes matchen relativt försiktigt och målchanserna lös med sin frånvaro. Trots varsitt läge i powerplay skapades ändå inga enorma målchanser.

Om det var något lag som ändå kändes en smula tyngre och vassare så var det gästande Borlänge. Det var också de som till slut skulle bryta dödläget.

Lars Eriksson tog sig fram på högerkanten, gjorde en fin dragning förbi backen och fick till ett avslut från svag vinkel. Huddinge-målvakten Rasmus Hedström stoppade det försöket, men Eriksson fick med sig pucken ner bakom mål. Därifrån hittade han in i mitten till en fristående Mathias Wiklund som kunde prickskjuta in ledningspucken.

MER: Följ kvalet till Hockeyallsvenskan: så var Huddinge–Borlänge minut för minut

Tidigt i den andra perioden fick Sebastian Bengtsson en chans att utöka ledningen för Borlänge, men han fick inte pucken förbi Hedström. Därefter blev det mest fokus på försvarsspelet för Borlänges del.

Huddinge kopplade ett allt större grepp om spelet och till sist kom också utdelningen. Björn Jonasson var framme och tryckte in en retur, samtidigt protestarade bortalagets spelare och ville ha det till att målvakten Oliver Eriksson blivit störd på ett oschysst sätt. Domarna godkände målet och matchen var kvitterad.

Det stod sig till den tredje perioden och där fortsatte Huddinge att pressa på, men de skapade inte mängder med chanser.

Efter drygt halva perioden rann det över för Huddinges Björn Jonasson som satte in en ful tackling på Borlänges Kasper Lindqvist. Det resulterade i matchstraff för Jonasson och Lindqvist fick lämna isen på bår.

MER: Ericson: Fortsätt rocka, Borlänge!

Under den efterföljande femminutersutvisningen fick inte Borlänge spelet med en man mer att stämma. Men precis när utvisningen tagit slut lyckades man ändå få pucken i nät.

I slutet skickade Rasmus Rundgren in 3–1 i öppen målbur och Borlänge hakar därmed på toppen i kvalserien.

I de övriga kvalseriematcherna för kvällen vann Troja/Ljungby med 5–6 över Västervik, samtidigt som Västerås besegrade Piteå efter straffar.Detta innebär att Borlänge parkerar på en tredjeplats mellan Västerås och Huddinge med fyra omgångar kvar.

Matchfakta

Huddinge IK–Borlänge HF 1–3 (0–1, 1–0, 2–0)

Första perioden: 0–1 (16.50) Mathias Wiklund (Lars Eriksson, Nils Eriksson)

Andra perioden: 1–1 (7.30) Björn Jonasson (Alexander Anderberg, Fredrik Renström)

Tredje perioden: 1–2 (16.27) Jesper Bärgård (Marcus Linderborg, Joel Englund Källström) 1–3 (19.47) Rasmus Rundgren (utan assist), mål i tom målbur

Skott: 33–25 (8–7, 15–10, 10–8)

Utvisningar, HIK: 3x2, 1x5, ett matchstraff BHF: 3x2

Domare: Anders Sandahl

Publik: 567

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Alla artiklar i
Kvalserien till Hockeyallsvenskan
Annons