Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge får orienterings-VM

Annons

Det var i samband med den nu pågående Universiaden i italienska Turin som Internationella Studentidrottsförbundet på måndagen tog beslut om att student-VM i orientering år 2010 ska förläggas till Borlänge.

- Trevligt. Vi var ute i mycket god tid med vår ansökan och kunde visa upp såväl ett intressant koncept som goda erfarenheter från tidigare orienteringstävlingar som O-ringen och andra evenemang Borlänge varit värd för. Det hela mottogs uppenbarligen positivt och vi fick arrangemanget, säger en nöjd Håkan Rystedt.

VM-tävlingarna ska avgöras någon gång sommaren 2010, exakt datum och lokalisering är ännu inte beslutat.

- Tidpunkten blir strax före eller strax efter O-ringen. Däremot vet vi inte var banorna ska läggas. Gyllbergen är givetvis ett intressant alternativ, men den biten har vi inte ens börjat diskutera ännu. Bland annat måste vi ta kontakt med markägare som kan beröras.

Ett student-VM handlar om någonstans mellan 300 och 400 deltagare så något större slitage på terrängen blir det dock inte fråga om. Däremot handlar det om orienterare av högsta klass som deltar.

- Så är det. Väldigt många av världens absolut främsta orienterare kommer att vara på plats. Studentidrott på mästerskapsnivå är på andra håll i världen en jättegrej som man satsar stenhårt på, inte minst de asiatiska länderna.

Nästa steg för Borlänge blir nu att försöka staka hem ett skid-VM också.

- Det VM vi nu fått är ett steg i rätt riktning och försämrar knappast våra chanser att få stå som värd även för ett VM på skidor, avslutar Håkan Rystedt.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons