Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge Energi: "Det ska vara enkelt"

Annons

Nästan alla andra elhandelsbolag i Sverige erbjuder en hel djungel av elavtal med och utan bindningstider, med miljöval och omteckningsrätter. Borlänge tillämpar ett enhetligt tillsvidarepris.

Priset sänktes faktiskt första januari, ytterligare en sänkning blir det första mars och Olle Johansson tror att det sedan kan bli ännu sänkning längre fram till sommaren.

Tidningens prisanalys visar att Borlänge Energi visserligen är billigast just nu, men också långt ifrån dyrast. I stället ligger man väl förankrat i mittforan.

-Vi vill att även mor Anna i skogen som inte orkar eller kan göra stora undersökningar ska kunna få ett hyfsat bra pris av oss, säger Olle Johansson.

Till saken hör också att det enbart går att köpa el som förbrukas inom kommunens gränser av Borlänge Energi.

Är man inte Borlängebo men har sommarstuga i kommunen får man alltså köpa elen till stugan, men inte mer av bolaget.

Sedan första januari är priset per kilwattimme 112,9 öre för lägenhet med 2000 kWh förbrukning, 103,9 öre för villa med 5000 kWh förbrukning och 99,4 öre för villa med 20000 kWh förbrukning.

Den 1 mars sänks priset till 104,25 öre för lägenhet med 2000 kWh förbrukning, 95,25 för villa med 5000 kWh förbrukning och 90,70 öre för villa med 20000 kWh förbrukning.

All el som säljs är till 100 procent vattenkraft.

ROSA GOLZIO

Mer läsning

Annons