Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borlänge Årets kockteam 2018 – trerätters dalainspirerat vinnarkoncept

Årets kockteam 2018 kommer från Borlänge.
Hushagsgymnasiet lyckades bäst med att laga och leverera en trerätters middag, med hjälp av råvaror med tonvikt på dalaproducerad mat.

Annons
Hushagsgymnasiet Årets kockteam 2018. I det vinnande laget ingick Charlie Stenström, Adam Lindholm, Iza Renfjord, Anton Pennonen och Kevin Willman, med på bilden även domaren Marcus Hallgren.Foto: Lina Lundin

Förutom en kocktävling fick besökarna vid Smedjebackens Folkets Hus bevittna en tävling i högtidsdukning och en kulinarisk mässa.

Lokalen var välfylld när lagen från Borlänge, Leksand, Falun och Smedjebacken, de gymnasieskolor i länet som bedriver utbildning inom restaurang- och livsmedel, drabbade samman vid spisarna.

När matoset skingrats stod alltså Hushagsskolan som vinnare, där Iza Renfjord, Charlie Stenström, Adam Lindholm, Anton Pennonen och Kevin Willman ingick.

I samband med kocktävlingen fick publiken chansen att rösta på vilken högtidsdukning de ansåg vackrast.

Det var både bröllops- och festdukningar, där Tobias Klebark, från Smedjebacken, hade lyckats bäst med sitt tema "guldbröllop".

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Det tog på krafterna att ställa samman en trerätters middag. Deltagarna var trötta – men nöjda – efteråt.Foto: Lina Lundin

Mer läsning

Annons