Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Börjes Bygg tillbakavisar kritiken

Annons

I gårdagens tidning meddelade Rättviksbostäders ordförande Björn Guström att anbuden för ett nytt hyreshus i kvarteret Mangeln var alltför dyrt. Styrelsen ifrågasatte prislappen på 19 miljoner, exklusive moms, när fjolårets hyreshusbygge i Enålund kostade tolv miljoner.

- Det går inte att jämföra. Det nya projektet kräver enorma markarbeten för grundarbetet. Orsaken är att området ligger på Enåns gammalt lopp. I Mangeln ska det även byggas fyra extra lägenheter, en hel källare, car-portar och soprum. Klart att anbudet blir dyrare, säger Leif Eriksson.

Börjes Bygg vill inte spekulera i varför Rättviksbostäders styrelse går ut med denna anbuds- information.

- De kan fråga vilken konsult som helst om riktigheten i an- budet. Detta är vad det kostar. För att få fram detta anbud har vi varit två här som, var för sig, jobbat fram ett bud parallellt. Allt för att få fram ett riktigt säkert anbud, säger Eriksson.

Börjes känner sig missförstådda av ordförande Björn Guström.

- Han borde lära sig mer om byggbranschen innan han uttalar sig som han gjort. Vi har varit i bygden i så många år. Folk här vet vilka vi är och på vilket sätt vi arbetar, säger Mats Eriksson.

Den 16 augusti ska Rättviksbostäder ta slutgiltig ställning till anbuden på kvarteret Mangeln.

- Vårt bud ligger trots allt kvar. Vi hoppar inte av anbudsförfarandet på grund av detta. Men styrelsen för Rättviksbostäder måste förstå att med de förutsättningar och krav som ställs på projektet stannar anbudet på denna nivå, säger Leif Eriksson.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons