Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borgmästare emot Bushs miljöpolitik

Annons

Över 500 amerikanska borgmästare går emot president George|W Bushs miljöpolitik och lovar att minska utsläppen av växthusgaser i enlighet med Kyotofördraget.

Vid det toppmöte som över 40 av världens mest förorenade storstadsområden samlats till i New York skrev 514 amerikanska borgmästare i tisdags under en överenskommelse om att senast 2012 ha pressat ner utsläppen av skadliga växthusgaser till under 1990 års nivåer.

Borgmästarkonferensens avtal är den enda överenskommelse i sitt slag om miljöskydd som har träffats av förtroendevalda i USA. President Bush har vägrat att skriva under Kyotofördraget.

Seattles borgmästare Greg Nickels, som bidrog till att dra igång initiativet 2005, sade att tisdagens avtal var frukten av idogt arbete.

Vid storstadsgruppen C40:s toppmöte manade också borgmästare från några av världens största och smutsigaste stadsområden till uppslutning kring miljömålen.

Storstadstoppmötet, som samlat ledare från 46 metropoler som Kairo, Shanghai, Los Angeles och Bangkok, började i måndags och avslutas under torsdagen.

TT

Mer läsning

Annons