Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borgerliga välkomnar satsningen

Annons

- Om det inte sker nu så blir det aldrig av. Den socialdemokratiska regeringen har ju skjutit alla våra tidigare vägidéer i sank och Vägverket säger blankt nej till en bro från Lidl mot Grangärde. Det här är den enda lösningen som står till buds, säger Bengt Andersson, drivande moderat i kommunstyrelsen.

Beslutet vid tisdagens sammanträde att kommunledningskontoret får i uppdrag att jobba vidare med den radikala lösningen av problemen med plankorsningen mellan länsväg 245 och 247 och Bergslagsbanan vid Hammarbacken var enhälligt. Samtliga partier är överens om att den aktuella lösningen är den enda och rätta.

- Vägproblemen står oss upp i halsen. Vi måste se till att lösa något någon gång, betonar Andersson.

- Den socialdemokratiska regeringen har ju skjutit alla våra tidigare vägidéer i sank och förbifarten som inte blev av. Den hade i och för sig inte löst den här frågan men nu får vi all trafik genom stan.

- När fjälltrafiken är i gång bildas långa köer och det är inte ovanligt att de når ända in till rondellen. För utryckningsfordon kan detta vara förödande, varnar han.

Folkpartisten Kjell Carrander instämmer och betonar liksom kommunalrådet Roger Stål (s) att det är bråttom.

- Senast i mars månad måste vi ge besked till VB-kraft. Om de gör i ordning sitt schakt och vi kommer efteråt med det här så kostar det dubbelt så mycket. Vi ser den här lösningen som den enda möjligheten och har inga invändningar.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons