Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Borde ha satt in åtgärder tidigare"

Annons

Från och med delen av höstterminen 2001 har skolan haft regelbundna elevvårdskonferenser. Vidare har skolan kontinuerligt gjort uppföljningar och vidtagit åtgärder.

Sammanfattningsvis har kommunen gjort flera ansträngningar för att erbjuda pojken utbildning under årskurs 7-9 utifrån elevens behov av undervisning, sjukdomstillstånd och förutsättningar i övrigt.

Dock har kommunen och skolan kunnat sätta in åtgärder i ett tidigare skede under inledningen av pojkens sjukdomsperiod, framför allt under höstterminen 2001 då pojken gick i sjuan, framförs från Skolverket.

Skolverket kritiserar kommunen även för att inte ha fattat ett formellt korrekt beslut om särskild undervisning höstterminen 2001.

Sedan elevens skolplikt upphört har eleven erbjudits att fullfölja utbildningen i grundskolan vilket sker och planering för utbildning i gymnasieskolan pågår.

Skolverket följer nu upp sitt beslut och kommunen ska senast den 10 september lämna en redovisning till Skolverket om vilka åtgärder som vidtas (om det nu är aktuellt), dels om åtgärder för att vid liknande fall i framtiden sätta in insatser i ett tidigare skede.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons