Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borde få smäll för smällare

Annons

Jaha, undrar om föräldrarna till barnen, som i flera dagars tid smällt av fyrverkerier vid skolan i Mockfjärd, har någon som helst aning om vad deras ungar håller på med? Kanske har ni rent av köpt ut fyrverkerier åt dem? Vet ni att det är straffbart att:

Köpa och avfyra fyrverkerier om man är under 18 år.

Köpa ut fyrverkerier åt minderårig.

Avfyra fyrverkerier utan särskilt tillstånd alla andra dagar utom nyårsafton, påsk och valborg.

Detta kan man läsa vidare om på polisens hemsida som för övrigt är kontaktad av flera Mockfjärdsbor vad jag har förstått. Det är dessutom inte några timmar det hela handlar om utan hela dagarna i stort sett alla mellandagar. Vidrigt! Inte så kul om vår nya fina sporthall skulle gå upp i rök på grund av några småungars lek med livsfarliga nöjessaker. Krutröken låg tät vid skolan i fredagskväll.

Tänk för det första på miljön. I dessa dagar med allt prat om klimatförändringar så borde det vara väldigt viktigt. För det andra, tänk på alla djur, tama som vilda, och människor som är skotträdda och genomlider ett helvete i flera dagar.

I år är det värre än vanligt här i byn då den lokala pizzerian tydligen fått tillstånd att saluföra otyget!

Föräldrar och skola! Det är dags att vakna och ta ansvar för era barn innan det händer en olycka.

Smäll gärna fyrverkerier men håll er till rätt dag så att de som har problem med smällarna kan planera in det och även de få en trevlig jul och nyårstid!

MOCKFJÄRDSBON

Mer läsning

Annons