Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bonus, optioner och pensioner

Annons

Skandia sänker utbetalningarna till sina försäkringstagare, men till ledningsgruppen finns det obegränsade resurser till bonusavtal och pensionsavtal.

Flera storföretag följer efter. Man gör sig av med anställda och slimmar sin produktionsapparat till bristningsgränsen, bara för att bli konkurrenskraftig på marknaden. Men på ledningsgruppen finns tydligen inga sparkrav, där utdelas frikostiga pensionsavtal, optionsavtal och bonusavtal.

Till och med inom statliga verk och företag händer samma sak.

Löntagarorganisationerna har i ett antal år uppmanats att inte ha för höga lönekrav i avtalsrörelserna med tanke på kostnadsläget och att inflationen ska hållas nere för landets bästa.

Från LO och TCO hörs knappast en viskning om denna utveckling, inte heller från övriga löntagarorganisationer varken regionalt eller lokalt. Till och med medlemmarna i dessa organisationer är nöjda, tysta och belåtna, eller vågar man inte säga något av rädsla för att bli obekväm?

Till och med sittande arbetarregering väljer att vara tyst, kanske säger man på sin höjd att det är en olycklig utveckling.

Landet befinner sig för närvarande i någon slags låt gå-

mentalitet där en del försöker roffa åt sig så mycket som möjligt av kakan.

Varför reagerar då inte löntagarorganisationerna? Hemska tanke, tänk om det är lika där också?

I september är det val. Tänk om det blir en röd/blå allians, då är man åtminstone överens i en fråga, hur pengarna ska fördelas.

Till sist grattis Skandias försäkringstagare, ni verkar ha fått en ny ägare.

BESVIKEN FÖRE DETTA ARBETARE

Mer läsning

Annons