Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bomb på politiskt möte i Pakistan

Annons

Minst 26 människor dödades och tiotals skadades när en självmordsbombare angrep ett politiskt möte i nordvästra Pakistan på lördagen. Bland de skadade var landets inrikesminister.

Explosionen inträffade när inrikesminister Aftab Sherpao just hade avslutat ett offentligt anförande i staden Charsada, ett par mil från huvudstaden Peshawar i Nordvästra gränsprovinsen. Vittnen sade att en man rusade fram mot ministern som omgivits av en samling människor.

Polisen sade att gärningsmannens sönderslitna kropp hade påträffats.

Inrikesministern var bland de skadade, men av allt att döma undkom han ganska lindrigt. På tv-bilder sågs han ledas bort, chockad och med nedblodade kläder. Han fick första hjälpen på närmaste sjukhus och kördes sedan hem till sin bostad i Peshawar.

Många av hans livvakter var bland de dödade, sade polisen.

Nordvästra gränsprovinsen har skakats av en mängd attentat ända sedan oroligheterna i grannlandet Afghanistan utbröt för över 25 år sedan. Provinsen domineras av samma folkgrupp, pashtuner, som på andra sidan gränsen och stora mängder afghaner lever som flyktingar på den pakistanska sidan.

Under "kriget mot terrorismen" efter 2001 har gränsområdet dragits in i konflikten mellan myndigheterna och terrornätverket al-Qaida. I det pashtunska samhället finns starka sympatier för de afghanska talibanerna.

TT

Mer läsning

Annons