Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bomb i Karbala krävde 60 liv

Annons

En kraftig bilbomb exploderade i den för shiamuslimer heliga irakiska staden Karbala på lördagen. 60 människor dödades och närmare 170 skadades i attentatet.

Explosionen inträffade intill en av Karbalas huvudgator med många affärer och restauranger, bara 500 meter från imam Abbas grav, den näst heligaste platsen i den irakiska staden.

En sjukvårdskälla sade att 60 personer hade dödats i explosionen. Ytterligare närmare 170 personer skadades.

Sjukvården klarade inte av att ta hand om alla skadade utan tvingades börja skicka dem vidare sjukhus i andra städer.

Sprängladdningen utlöstes när bilen närmade sig en folkmassa. Närliggande affärer förstördes och ett tiotal andra bilar fattade eld.

Tv-bilder visade en man som sprang på den rökfyllda gatan med ett livlöst barn i armarna, medan allt fler ambulanser kom till attentatsplatsen. Många av dödsoffren uppges ha varit kvinnor och barn.

Den 14 april dödade en självmordsbombare i bil 40 personer och skadade ännu fler på en busstation i staden. Attentatet utfördes nära imam Husseins grav, den allra heligaste platsen i Karbala.

I huvudstaden Bagdad utfördes en serie attentat som krävde minst 14 människors liv och skadade ännu fler.

Polisen hittade på lördagen sammanlagt 27 lik i Baquba, omkring sju mil norr om Bagdad. Av dem låg 15 på ett fält bakbundna och skjutna i huvudet. Ytterligare 12 påträffades på andra platser i staden.

TT

Mer läsning

Annons