Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollywood vill slippa anlita vakter

Annons

Bollywoodbaar slipper inte kravet på ordningsvakter - om socialnämnden får bestämma.

-Vi har ordningsvakter på alla andra krogar. I alkohollagen är man tydlig på hur det ska se ut, säger Kristina Svensson (s), socialnämndens ordförande.

Musikarrangörsgruppen Bollywoodbaar arrangerar underhållning på restaurang Dala Indiskt kök. Socialnämnden, som beviljar tillstånd, kräver att det ska finnas minst två av polisen förordnade ordningsvakter vid tillställningarna.

Ett beslut som Bollywoodbaar överklagat till länsrätten. Arrangörsgruppen anser att det inte behövs några vakter, då de har egna värdar som ser till att ordningen är god. De menar också att de har ett sådant utbud att det inte lockar ett sådant klientel som kan ställa till besvär, ur ordningssynpunkt.

"Två av polisen förordnade vakter är ren och skär overkill", skriver gruppen i sitt överklagande till länsrätten. Där påpekar de också att de har ambitionen att ha god stämning vid arrangemangen. "Får vi intentioner om att gästerna anser att vi släpper in vilket "drägg" som helst för att få in pengar är våra dagar snabbt nedräknade". Gruppen framför fem argument som de anser talar för deras sak. Bland annat att entréavgiften direkt sållar bort en del icke önskvärda gäster.

Men socialnämnden, som nu yttrar sig till länsrätten, ser ingen anledning till att arrangörsgruppen ska slippa att anlita vakter när de har arrangemang på restaurangen.

Bland annat stöder sig nämnden på polisens bestämda uppfattning, att krogar i centrum med underhållning, ska ha vakter. Bland annat för att det begås många brott i centrum. Och för att de flesta av misshandelsfallen är krogrelaterade.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons