Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollväggsträning är hemligheten (del 2)

Annons

Gunnar Nordahl har sagt att utan bollväggsträning hade han inte blivit någon målskytt. Denna högeffektiva träningsmetod är mycket bättre därför att bollen alltid kommer tillbaka. Missar man bollväggen har man ett nät som stoppar bollen bakom bollväggen. Mot bollväggen kan man träna ett tjugotal olika träningsmoment.

LFK och IFK-spelare har en del tekniska brister. Detta kan man i lugn och ro öva vid bollväggen. Ett praktiskt exempel är vid straffsparkar. Om man sätter ned stödfoten 1-2 decimeter fel eller träffar bollen 2-3 centimeter fel vid vristskott, går bollen utanför målet. Skjuts ett skott med bredsidan, som blir lösare, tar i regel en bra målvakt bollen. Detta förklarar svårighetesgraden vid målskytte.

Gunnar Nordahl, som var tränare i Sverige efter sin proffskarriär, rekommenderade alla fotbollsspelare att använda bollväggar för individuell spelskicklighet. Samma sak gjorde förre landslagsledaren Tommy Söderberg.

Jag konsulterade honom och Svenska fotbollförbundet för byggandet av bollteknikbanan och bollväggen som är den första i Sverige och betraktas som en innovation inom fotbollen.

Riksidrottsförbundet har beviljat 21 000 kronor i bidrag till byggandet av bollväggen.

Jag hoppas att kommunen skjuter till lika mycket pengar så att vi kan bygga själva betongväggen och ställa den på den godkända platsen på Stensvedens idrottsplats.

Behovet av utbildning är stort. Både LFK och IFK ligger i botten av sina serier. LFfI har en gång varit i allsvenskan. LFK och IFK har stor ungdomsverksamhet och hoppas genom god utbildning av spelarna också kunna ta sig dit.

Det skulle vara fin PR för Ludvika. Hoppas att våra folkvalda politiker har förståelse för denna prekära situation.

BERTIL BRATT

Mer läsning

Annons