Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollkontroll på världsnivå

Annons

I något som ser ut som en liten hockeyrink bredvid scenen har du hela veckan kunnat hitta Björn och hans kollega Hans. Tillsammans driver de teknikmärket där de vill uppmuntra barn att träna bollteknik på ett roligt sätt.

- Bara du är med och provar får du ett bronsmärke, men är du duktig kan du även få guld eller silver. Det är lite som ett simmärke, hur många barn skulle simma 200 meter om de inte fick ett litet märke?

- Tidigare höll jag på och slog världsrekord i olika slags bolltrix, jag har till exempel nickat en boll i fem och en halv timme, 50 000 tillslag blev det, men det är inte så kul för folk att titta på så jag satt ihop en liten femminutersshow istället.

Och show blev det, i takt med musiken och till publikens förtjusning visade Björn hur man enkelt klär av och på sig en träningsoverall samtidigt som man nickar en boll, för det ser väldigt enkelt ut när han gör det.

- Vi vill visa barn att det är roligt att träna teknik och uppmuntra till spontan träning och lek. Det ska vara roligt att spela fotboll när man är barn!

SARA JORONEN

Mer läsning

Annons