Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bokkaféet i långbänk

Annons

I början av 2004 fick han i uppgift att skriva ett förslag till politikerna om vad kommunen ska göra med byggnaden som uppfördes omkring 1910 och sedan byggdes om 1919 och 1923.
Ett företag nyttjar delar av lokalerna som lager men i övrigt så har byggnaden stått tom i flera år. Kommunens tekniska kontor har beräknat att en renovering skulle kosta ungefär 1,2 miljoner kronor. Väljer politikerna att riva så väntas kostnaden bli omkring 250 000 kronor.
Kulturvårdare och vänner av det gamla Ludvika med stadshistorikern Rudolf Peterson i spetsen har argumenterat för att denna en av få gamla byggnader i centrum måste behållas. De har fått stöd av stadsarkitekten Göran O. Sundell.
Tidigare i vintras var Jan-Erik Eriksson på gång med ett förslag och det avsågs presenteras för politikerna under februari. Men så fick kommunledningen brevet från Spendrups ledning om att företaget vill diskutera och utreda en framtida expansion i Grängesberg.
Kommunalrådet Maria Pettersson (s) beslutade att lägga utredningsjobbet på Jan-Erik Eriksson och denne har nu fullt upp med att utreda om bryggeriet ska tillåtas överta och bebygga Folkets park-området samt ta över och riva hela eller delar av badhuset. Alternativet är att Spendrups hänvisas till industriområdet Skakelbacken på andra sidan riksvägen.
– Ja, detta är det stora som vi jobbar med just nu, säger Eriksson som inte längre vill spekulera i om det blir i år eller ännu längre fram som han kan komma att lägga fram förslaget om Bokkaféet.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons