Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bohlin, Åsebol och Bergman toppar riksdagsvalsedeln för Moderaterna i Dalarna

Moderaterna i Dalarna har hållit nomineringsstämma. Detta skedde i Falun under lördagen. Under stämman fastställdes valsedeln till både riksdagen och landstinget.
Riksdagsvalsedeln toppas av Carl-Oskar Bohlin, följt av Ann Britt Åsebol och Ulrik Bergman.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Bohlin (M) skriver till ministern: Hyresvärden borde få kontrollera antal boende

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Så fungerar fartkamerorna – och här är fartsyndarnas vanligaste trix för att inte åka fast

SÅ KÖPER DU PLUS

Under lördagen den 18 november höll Moderaterna i Dalarna nomineringsstämma i Falun. Stämman samlade ett 80-tal ombud.

Moderaterna berättar i ett pressmeddelande att stämman fastställde nomineringskommitténs förslag. Detta innebär att Carl-Oskar Bohlin, Borlänge, kommer att toppa Moderaternas valsedel till riksdagen, att Ann Britt Åsebol, Falun, återfinns på andra plats samt att Ulrik Bergman, Borlänge, placerar sig på plats tre på Moderaternas valsedel. "I dagsläget har Moderaterna i Dalarna två mandat i riksdagen", skriver Moderaterna.

Ann-Britt Åsebol och Carl-Oskar Bohlin är tvåa och etta på Moderaterna i Dalarnas valsedel till Riksdagen.Foto: Kristina Vahlberg/Arkiv

– Jag känner mig oerhört hedrad över att få toppa Moderaternas valsedel till riksdagen och ska jobba mycket hårt för att det blir en borgerlig valseger år 2018, säger riksdagsledamot Carl-Oskar Bohlin i pressmeddelandet.

– Jag känner mig oerhört motiverad att få fortsätta jobba med bland annat LSS- och seniorfrågor ytterligare en mandatperiod, säger Ann Britt Åsebol i pressmeddelandet.

I samband med stämman fastställdes också valsedeln till landstinget. Den toppas av de två nuvarande oppositionslandstingsråden Ulf Berg, Avesta, på första plats och Christer Carlsson, Falun, på andra plats. På tredje plats återfinns Charlotte Wiberg-Gudmundsson, Malung-Sälen.

– Med det här laget hoppas jag att vi tillsammans med Alliansen kan ta över makten i landstinget, säger oppositionslandstingsråd Ulf Berg i pressmeddelandet.

– Nu kavlar vi upp ärmarna och jobbar för en borgerlig majoritet i landstinget, säger oppositionslandstingsråd Christer Carlsson i pressmeddelandet.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons