Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boende protesterar mot garagebygget

Annons

- Några boende i området anser att garaget kommer att skymma utsikten, men det tycker jag väl att de får ta, säger hon.

Olle Holmberg sitter också i föreningens styrelse och bor i Musikanten 5, det hus som berörs mest av ett eventuellt bygge. Han anser att ett garage skulle förstöra utsikten norrut, öka bullernivån och späda på avgaserna.

- För de som bor på markplan kommer byggnaden innebära att det nuvarande öppna landskapet förstörs. Boende en våning upp kommer endast att se ett garagetak. Eftersom det inte finns någon annan aktuell tomt tycker jag inte att något garage ska byggas, säger Olle Holmberg.

De boende i området får för närvarande vänta i 3 års tid för att få en plats i ett bilgarage. Ordförande Annika Quist anser att det behövs ett nytt ställe att parkera bilarna på. Trots detta har Olle Holmberg och hans sympatisörer beslutat att skriva en protestlista mot bygget. Det är tydligt att frågan om ett eventuellt garage är känslig för medlemmarna i bostadsrättsföreningen.

- Vi har inte haft något nytt möte om bygget, men om garaget får bygglov tänker vi överklaga så långt det går, säger Olle Holmberg.

Kommunens byggnadsnämnd har uppmärksammat tvisten och ser helst att de boende hittar en gemensam lösning där de flesta är nöjda. Lars-Olof Lundin sitter i nämnden och han förstår protesterna mot bygget.

- För närvarande tror jag inte garaget får något bygglov. Det kommer att ligga för nära en gata där det råder byggförbud. Vi ser gärna att föreningen tar en ny diskussion för att lösa problemet, säger han.

MATTIAS SJÖBERG

Mer läsning

Annons