Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boende fortfarande utan ström och träd över vägar – följ läget i Dalarna här

Under onsdagen inträffade flera trafikolyckor i länet på grund av snövädret och många var också utan el. Det har på torsdagsmorgonen slutat snöa men fortfarande är 50 hushåll i Säter utan ström, och träd fortsätter falla över vägarna.

Annons

Följ läget i länet här:

Det var framför allt kunder i Djurmo/Djurås och runt Säter som var drabbade av strömavbrott under gårdagen. Nu ska alla kunder i Djuråstrakten ha fått tillbaka strömmen, men fortfarande är cirka 50 hushåll i Bondhyttan, Skenshyttan och strax utanför Gustafs utan el.

Vissa av hushållen hade redan i går kväll varit utan ström i 24 timmar. Dala Energi meddelar att man nu satt in extra resurser i områdena som fortfarande saknar ström.

Läs också (Plus): Tommy har varit utan el och vatten i ett dygn: "Det känns tråkigt. Vi lever snart i 2018"

Se vår livesändning om strömavbrottet från i går kväll:

Flera träd har rapporterats fallit över vägar i Dalarna under natten.

Strax före klockan 23 kom larm om att ett fallande träd träffat en bil på väg 604, 2,5 kilometer från Grängesberg, inom Ludvika kommun. Ingen person kom till skada.

Drygt en halvtimme senare hade ett träd hade fallit över väg 638 utanför Silverhyttan och orsakat stopp i båda färdriktningarna.

Därefter rapporterades det om att en bil kört in i ett träd som hängde över vägen mellan Idkerberget och Floda söder om Borlänge.

Räddningstjänsten larmades till Norhyttan. En björk hängde i en elledning med hög spänning, vilket gjorde att det glödde både i trädet och ledningen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning