Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Böcker för livet – andlig litteratur och kulturfest i Falun

Annons

Under tre dagar, 8–11 mars, kommer åtta författare att tala om sina böcker och sitt författarskap i Falun under rubriken "Böcker för livet". Föreläsningarna sker i Falu Kristine kyrka, i församlingshemmet Kristinegården och på Falu stadsbibliotek.

Caroline Krook berättar om sin bok om Ingmar Bergman.

– Vårt mål har varit att erbjuda ett så brett utbud som möjligt, så att fler människor får upptäcka böcker de i vanliga fall inte brukar läsa, säger Svante Nyberg, präst i Svenska kyrkan Falun i ett pressmeddelande.

Bland författarna finns Kent Wisti, prästen som både gjort succé och skapat debatt med sina satirbilder. Wisti var senast aktuell i Falun i höstas med utställningen Kyss, med bilder om Höga Visan, som visades under Dala Pride 2017.

Ytterligare föreläsare under dagarna är Kerstin Hesslefors Persson, präst och psalmförfattare, Stefan Edman, biolog och teknologie hedersdoktor, Tomas Sjödin, pastor, Margareta Brandby Cöster, präst och teol doktor, samt Caroline Krook, präst och biskop emerita, som i sin senaste bok tittat närmare på Ingmar Bergmans filmer.

Böcker för livet avslutas på söndagen med konsert, Johannespassionen av J.S. Bach. Alla föreläsningar har fri entré och är öppna för alla. Böcker för livet arrangeras av Svenska kyrkan i Falun i samarbete med Sensus, Falu stadsbibliotek, Södergrenska stiftelsen och Folkuniversitetsföreningen.

Mer läsning

Annons