Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bo Staafs overkliga verklighet

Annons

Svar till Bo Staaf, 2/124:

Det är synd om Bo Staaf. Hans hysteriska utfall visar att han börjar ana att hans presumtiva vänner terroristerna, håller på att förlora sitt ociviliserade krig mot den västerländska civilisationen.

Deras besinningslösa mord på oskyldiga människor i den islamistiska världen skapar allt större avsky även bland muslimer och den primitiva krigföringen skapar sin egen undergång. Deras största misstag var angreppen på New York och de därpå följande terrordåden visar deras maktlöshet. De förmår inte angripa sina fiender direkt utan tvingas mörda tusentals av sitt eget folk för att komma åt ett fåtal av sina motståndare, det är maktlöshetens vanmakt.

Det sägs att rekryteringsbasen för terrorister är ändlös, men det är likadant med rekryteringsbasen för de CIA-ledda terroristjägarna. Det finns alltid personer som av äventyrslust eller hämndbegär är beredda att engagera sig i jakten, i synnerhet om de får bra betalt. Bush lovade direkt efter 11:e september att sökandet och oskadliggörandet kommer att fortsätta så länge det behövs och terroristerna är i underläge genom att de nästan alltid måste offra sig själva.

Massmedias och politiska novisers angrepp på Bush, som de beskrev som oduglig och nästa imbecill, har visat sig vara helt fel och han har i stället visat sig vara västvärldens mest handlingskraftiga och viljestarka politiker.

Det är också anmärkningsvärt att Bo Staafs svammel upphöjs till rang och värdighet att få publiceras under rubriken "Debatt & opinion" i NLT i stället för på insändarsidan.

ARNE JANSSON

Mer läsning

Annons