Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blött i simhallen – när det regnar

Annons

Rakt ovanför barnbassängen ligger en oanvänd uteplats. Underlaget består av trådgårdsplattor, och mellan takbjälkarna har det fyllts på med sand.
Efter några minuter har regnvattnet sipprat igenom taket, och läcker sedan ner i barnbassängen nedanför. Någonstans på vägen genom taket färgas regnvattnet dessutom brunt. Det droppande, stundtals rinnande vattnet upprör en del föräldrar vars barn nyttjar bassängen.
Enhetschef Hans Gerlström är väl medveten om situationen. Från det att läckaget först märktes av har Gerlström flera gånger sökt förmå Ludvika kommun att lösa problemet.
– Det där är något som vi har pratat med Tekniska om i flera år ända sedan det började, för att få åtgärdat. Vi hyr kåken av Tekniska, och det ankommer dem att lösa det.
Stefan Andersson, byggnadsingenjör vid Tekniska Kontorets fastighetsavdelning anger bristande reurser som skäl för att inget gjorts åt saken.
– Det är ett bekymmer, som varit i flera år. I det närmaste planeras ingen åtgärd, eftersom det inte finns pengar till det. Men någon gång under maj månad nästa år börjar renoveringen av badhuset, säger Andersson.
Tills vidare gör simhallens personal vad de kan för att komma tillrätta med läckaget, som sker på två platser – i och bredvid barnbassängen. Det vatten, som läcker ner mitt i bassängen kommer de inte åt. Det vatten, som läcker ner bredvid bassängen stoppas hjälpligt upp genom att personalen ställer upp hinkar under platsen.

TOBIAS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons