Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blodigt klädfynd förbryllar

Annons

En blå skjorta, ett lösbröst och ett par skor i kombination med blodfläckar. Det var vad som både skärrade och förbryllade bland promenerande i centrala Smedjebacken på söndagsmorgonen. En av de privatpersoner som fick syn på de aktuella persedlarna slog larm till polisen.

Det märkliga kläd-, sko- och bröstfyndet gjordes på Nygatan. Där kom det emellertid att ligga kvar hela dagen väl synligt vid trottoarkanten. Först vid 18.30-tiden på kvällen anlände en polispatrull från Borlänge till platsen.

Då samlades den ännu okände personens tillhörigheter in och fördes till polisstationen i Ludvika. Där ska de förvaras i avvaktan på att det hela eventuellt blir ett kriminalärende och får en fortsättning.

- Det fanns inte en enda patrull i tjänst i Ludvika under hela dagen.

Så förklarar, Sven Matzols, vakthavande befäl vid Dalapolisen varför det kom att dröja så lång tid innan polis kom till platsen.

- Det var blodfläckar på ett av plaggen, men för den skull behöver det inte vara fråga om ett brott. Vi vet inte alls vad det här kan vara för något, fortsätter han.

- Det bara låg där och ingen har heller ringt till oss om att det skulle ha förekommit någon misshandel i Smedjebacken, avslutar polisbefälet.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons