Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blodiga bombdåd i Irak

Annons

Två självmordsbombare körde in sina fordon i en polisstation i sydvästra Bagdad på söndagen. De dödade 16 människor och skadade 95. Både poliser och civila var bland de döda och skadade i attacken i en stadsdel huvudsakligen bebodd av shiiter, rapporterar Reuters.

Amerikanska och irakiska styrkor har genomfört en stor insats i Bagdad de senaste två månaderna för att försöka öka säkerheten. Det har åtminstone lett till att dödspatrullernas mördande minskat, men bilbomber har fortsatt att explodera.

Sådana bomber dödade nästan 200 människor i onsdags, den värsta händelsen sedan säkerhetsoffensiven inleddes.

USA:s befälhavare i Irak, general David Petraeus, säger i The Washington Post på söndagen att satsningen har rönt viss framgång men att ökningen av självmordsbombningar gör det osäkert om operationen kommer att lyckats.

I norra Irak har 23 yazidiska arbetare mördats av människor som släpade ut dem ur en buss och sköt sina offer intill vägen. Yaziderna - en religiös minoritet bland kurderna som omfattar omkring en halv miljon människor - var på väg från en textilfabrik i Mosul till sina hem öster om staden.

Yazidernas tro har anknytning till de tre stora religionerna i Mellanöstern, men ett starkt inslag av änglatro har via Lucifergestalten fått andra att uppfatta dem som djävulsdyrkare, och de ska på senare tid ha utsatts för hot från sunnimuslimska extremister.

TT

Mer läsning

Annons