Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blodig razzia i Tripolis

Annons

Libanons armé dödade sju militanta islamister i en razzia mot ett gömställe i den nordliga staden Tripoli i dag.

Samtidigt fortsatte militären att beskjuta ett palestinskt läger i närheten.

Säkerhetskällor uppgav att en soldat dödats och 14 sårats under den tio timmar långa belägringen av byggnaden i Tripolis.

De militanta dödade också en polis, hans två döttrar fyra och åtta år gamla och polismannens svärfar, som bodde i en lägenhet i huset. De användes enligt armén som mänskliga sköldar av islamisterna.

När soldaterna till sist tog sig in i byggnaden upptäckte de vapen, ammunition och bombutrustning.

De dödade islamisterna var inte medlemmar av Fatah al-Islam, en extrem rörelse som förskansat sig i den palestinska flyktingstaden Nahr al-Barid, som armén försökt röka ut de senaste fem veckorna. Men det var information från en tillfångatagen Fatah al-Islam-medlem som ledde till militärinsatsen i Tripolis.

De flesta av de dödade var utlänningar, men bland dem fanns också en libanesisk kvinna.

En liknande räd mot en lägenhet i Tripolis den 20 maj utlöste striderna i flyktinglägret utanför staden _ som hittills krävt 176 dödsoffer och därmed är de blodigaste interna striderna i landet sedan inbördeskriget 1975_90.

Trots Libanons försvarsminister Elias al-Murrs uttalande i torsdags att kampen om flyktinglägret Nahr al-Barid var över, fortsatte striderna under midsommarhelgen. Två libanesiska soldater dödades och militären svarade med att bombardera lägrets centrum.

Även i dag fortsatte artillerieldgivningen.

TT

Mer läsning

Annons