Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blodig flicka hotade barn

Annons

Det var i fredags som två flickor, från gymnasiet, som ett projektarbete anordnat disko för lågstadiebarn i Älvdalen.

De små diskobesökarna roade sig av hjärtans lust och för många av dem var det första gången de gick på disko. Dansen började klockan 18 och skulle pågå till klockan 21, men fick avbrytas tidigare på grund av den otrevliga händelsen.

Rätt som det var kom det en flicka med rinnande smink och blod i ansiktet och på kläderna inspringande, berättar en av de gymnasieflickor som anordnade diskot.

- Hon skrek att inga barn fick lämna lokalen. Om de gjorde det, skulle deras föräldrar komma att sakna dem, berättar gymnasie-flickan.

En förälder tillkallades, och den hotfulla flickan fick lämna lokalen. En stund senare var hon åter inne i lokalen, och nu gick hon runt och kramade barnen, som blev ännu mer uppskakade, då hon hade varit så hotande och hemsk tidigare.

Efter det andra besöket fick föräldrar tag i den mycket ovälkomna besökaren och höll fast henne, tills polisen kom tjugo minuter senare.

Den gymnasieflicka, som fick ett knynävsslag i ögat, fick så ont att hon tvingades besöka läkare i Mora och Falun. Hon tycker att det hela är mycket jobbigt och vågar inte gå ut när det är mörkt. Hennes mor fick skjutsa henne till skolbussen på måndagsmorgonen.

- Det var väldigt otrevligt, säger gymnasieflickan som misshandlades.

- Barnen skrek och tyckte det var hemskt, och föräldrarna tyckte det var upprörande, berättar hon.

- Jag kan fortfarande inte förstå att det verkligen hände.

Den ovälkomna besökaren var 17 år och hemmahörande i en ort i södra Siljansbygden. När hon förhörts av polis, ringdes hennes föräldrar som kom och hämtade henne.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons