Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blixtfart till riksdagen

Annons

Kontentan blev alltså två riksdagsmän från Mora, även om Patrik bor och är skriven i Falun känner han sig som Morabo och han är hemma där allt började så ofta han kan.

Vi träffar en välklädd 23-årig moderat riksdagsman under en lunchpaus i Stockholm. Han berättar att farfar kommer från Våmhus och pappan bosatte sig i Mora kommun i mitten av 1990-talet.

-Själv flyttade jag dit 2001. Jag var helt opolitisk, men värvades ganska omgående till moderata ungdomsförbundet, MUF, berättar Patrik Forslund.

Sedan gick det med blixtens hastighet. Han blev MUF-ordförande i Mora och vice ordförande i distriktsstyrelsen.

-Jag var med och körde en stenhård kampanj inför valet 2002 och året därpå blev jag distriktsordförande i Dalarna.

2003 flyttade Patrik till Falun. Han engagerade sig i Svenskt Näringsliv och jobbade för ett ja till euron.

-2004 fick jag ett MUF-stipendium som gjorde att jag under ett halvår fick vara praktikant hos moderaternas partisekreterare, Sven-Otto Littorin.

-Det gav mersmak att vara i riksdagskorridorerna och jag bestämde mig för att satsa på riksdagsvalet och det gick ju bra, konstaterar Patrik, efter att ha vandrat från noll till riksdagsman på fem år. Nu ingår han dessutom i försvarsutskottet och civilutskottet.

Av bara farten tog han även plats i kommunfullmäktige i Falun.

-Men den uppgiften sade jag ifrån mig. Bad om entledigande. Fast jag är fortfarande engagerad i distriktet i Dalarna.

-Jag besöker regelbundet Mora, främst för att följa Mora IK:s förehavanden i elitserien.

-Det var för övrigt jag och några kompisar som grundade Red Dragons som sedermera blivit Drakarna, Mora IK:s klack, berättar Patrik, som i januari fyller 24 år.

Han säger att han lirat fotboll i Färnäs SK och hockey och fotboll är det han sätter fokus på. Så även på sambon Sofia Düring från Mora.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons